Ubiquiti UniFi AP-AC-LR

Ubiquiti UniFi AP-AC-LR

De Ubiquiti UniFi AP-AC-LR is één van de meest verkochte Acces Points. Door zijn strakke design en het grote wifi bereik voorziet hij moeiteloos elk huishouden, kantoor en andere locaties van een Wifi Hotspot. De LR in de omschrijving staat voor “Long Range” en in vergelijking met andere UniFi acces points behaalt hij moeiteloos een groter bereik. De Ubiquiti UniFi AP-AC-LR is eenvoudig aan te sluiten op je router en hierna eenvoudig in te stellen met de bijbehorende software.

Uiterlijk Ubiquit Unifi AP-AC-LR

Het uiterlijk van de Ubiquiti UniFi AP-AC-LR is mooi rond, strak en elegant. De bollende witte schotel is voorzien van een ronde cirkel waar een LED lampje aangeeft of de acces point goed geconfigureerd is. Dit lampje is ook eenvoudig uit te schakelen in de backoffice van de UniFi controller software. Door zijn strak design is het niet noodzakelijk om dit toegangspunt weg te werken of verdekt op te hangen. Door het design is hij uitermate geschikt voor het plaatsen in het midden van je plafond en zul je dit niet als storend ervaren.

Snelheid

De Ubiquiti UniFi AP-AC-LR is een Simultaneous dual-band Acces Point en maakt gebruik van de 2,4 Ghz en 5 Ghz frequentie. De snelheid met 2,4 Ghz is 450 Mbps en met 5 Ghz 867 Mbps. Om een hoge snelheid te kunnen halen moet je smartphone, laptop of ander apparaat 5 Ghz ondersteunen. In de moderen devices wordt dit al standaard ondersteund en kun je dus razendsnel internetten op het 5 Ghz netwerk.  De 2,4 Ghz frequentie zal je ook zeker niet teleurstellen en is uiterst snel op de Ubiquiti UniFi AP-AC-LR in vergelijking met andere acces points. Op langere afstanden behoudt dit toegangspunt ook naar behoren zijn snelheid op beide bandbreedtes.

Ubiquiti UniFi AP-AC-LR

Bereik

Met 183 meter heeft de Ubiquiti UniFi AP-AC-LR een enorm groot bereik. Deze acces point is hiermee uitermate geschikt voor grote woningen en bedrijfspanden. Zoals bij elke acces point is het bereik van de 5 Ghz minder groot dan van de 2,4 Ghz verbinding. Dit neemt niet weg dat het bereik nog steeds uitzonderlijk goed is en in veel gevallen naar behoren zal zijn. Zeker als je het vergelijkt met andere acces points in deze klasse.

Installatie

De installatie is uiterst eenvoudig met de bijgesloten benodigdheden. In verpakking vind je alles wat je nodig hebt voor een strakke installatie aan het plafond of aan de muur. Er is zelfs rekening gehouden met de installatie aan een systeemplafond met de meegeleverde plafondplaat houder. De Ubiquiti UniFi AP-AC-LR klik je eenvoudig vast door middel van het draai en klik mechanisme. Doordat de Ubiquiti UniFi AP-AC-LR beschikt over een PoE functie is een stroompunt dichtbij niet noodzakelijk. Met PoE voorzie je je acces point van stroom door de ethernet kabel. Je hebt dus maar 1 kabel nodig voor netwerk en stroom. Je koppelt je netwerkkabel eenvoudig aan op een 24v PoE switch of aan de meegeleverde PoE Injector.

Configuratie

Met de bijhorende software is een simpele configuratie zo gepiept. Doorloop de stappen die worden weergeven op je scherm en voordat je het weet ben je verbonden. Na de simpele configuratie kun je verder in de software duiken van de Ubiquiti UniFi AP-AC-LR. Hier bevinden zicht tal van mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een gastennetwerk aanmaken, de LED verlichting uitschakelen, kindervergrendelingen toevoegen en aangesloten gebruikers blokkeren. Dit zijn maar enkele voorbeelden van configuratie functies in de UniFi Controller backoffice. Ook is er een app verkrijgbaar van UniFi waarmee je data kunt uitlezen en eenvoudige configuraties kunt uitvoeren.

Conclusie Ubiquiti UniFi AP-AC-LR 

De Ubiquiti UniFi AP-AC-LR is een geweldige acces point waarmee je ook grote ruimtes voorziet van een Wifi Hotspot. Door het grote bereik en de ondersteuning van de 5 Ghz frequentie is de acces point uitermate geschikt voor grote gezinnen en bedrijven. Met de eenvoudig te bedienen backoffice en de vele mogelijkheden richt je je toegangspunt simpel in. Doordat UniFi werkt met een cloud softwarepakket kun je eenvoudig meerdere acces points van Ubiquiti toevoegen en configureren. Met een prijs net boven de € 100,- is dit een ideale AP voor de veeleisende eindgebruiker.