Tp-Link EAP245 accespoint

TP-Link EAP245

Een van de meest verkochte acces points is de TP-Link EAP245. Door zijn zachte prijs en goede specificaties is deze acces point ideaal voor mkb bedrijven, thuisnetwerken, scholen, restaurants en hotels. De TP-Link EAP245 is prachtig vorm gegeven en is door middel van PoE makkelijk aan te sluiten via een enkele UTP kabel. Door de Auranet Controller software van TP-Link is dit toegangspunt makkelijk te configureren en te combineren met andere acces point uit de Auranet range.

Uiterlijk TP-Link EAP245

De elegantie van de TP-Link EAP245 straalt ervan af. Door zijn witte kleur en afgeronde hoeken is deze AP geen lelijke toevoeging aan je interieur. Aan de bovenkant van de TP-Link EAP245 vind je een zeer kleine LED indicator die nauwelijks zichtbaar is. Voor een optimaal wifi bereik kun je de acces point eenvoudig in het midden van je plafond plaatsen met behulp van de meegeleverde materialen. Zowel bij een massief plafond of een systeemplafond is de module makkelijk op te hangen.

Snel, sneller, snelst

Door het gebruiken van de laatste generatie 802.11ac Wifi Technologie en de 3×3 MIMI functie is de TP-Link EAP245 een echte snelheids topper in zijn klasse. Deze Simultaneous dual-band Acces Point gebruikt zowel de 2,4 Ghz als de 5 Ghz frequentie en haalt hierdoor een totale snelheid van maximaal 1750 Mbps. Met het 2,4 Ghz netwerk bereik je maximaal 450 Mbps en bij 5 Ghz maximaal 1300 Mbps. Door deze snelheden wordt het streamen van 4K films en series een waar genot. Verbind jouw multimedia device met het 5 Ghz netwerk en je zult nooit meer last hebben van een haperend beeld.

TP-Link EAP245

Bereik

Het bereik van de TP-Link EAP245 is goed te noemen. Voor een gemiddeld huis of bedrijfspand volstaat deze acces point en zal hij zeker een uitbreiding zijn op je huidig draadloos netwerk. Mocht je de dekking toch niet toereikend vinden kun je altijd extra TP-Link Acces Points kopen en je draadloos netwerk tot alle hoeken van je pand uitbreiden. Een goede plaatsing van je acces points is het halve werk. Door de juiste overlap haal je het meeste uit elk individueel toegangspunt. Voor een optimaal bereik is het ook aan te raden om de AP aan het plafond te plaatsen.

Installatie

Zoals bij alle producten van TP-Link is de installatie zo gepiept. Door de meegeleverde bevestigingsmaterialen en accessoires is de installatie een kinderspel. Deze acces point is bedoeld om op te hangen aan het plafond of aan de muur. Voor optimaal bereik is plaatsing aan het plafond aan te raden. Door de ondersteuning van PoE is het aansluiten op je netwerk en het voorzien van voeding super eenvoudig. Je hebt hiervoor maar één UTP kabel nodig. Als je gebruik wilt maken van PoE heb je wel een injector of PoE switch nodig. Deze worden niet standaard meegeleverd. Een normale voeding zit er wel bij.

Configuratie

Door het gebruik van de Auranet Controller software van TP-Link is de TP-Link EAP245 makkelijk te configureren en in te stellen. Met het Auranet Controller software pakket zijn alle (geschikte) TP-Link apparaten makkelijk te configureren via één dashboard. Dit stukje software lijkt enorm veel op dat van Ubiquiti en is bijna 1 op 1 gekopieerd. Des al niet te min is de configuratie uiterst eenvoudig bij het doorlopen van de stappen. Ook bij het instellen van meerdere AP’s op verschillende locaties kan vanuit dit zelfde dashboard.

Conclusie TP-Link EAP245

De TP-Link EAP245 is qua prijs kwaliteitsverhouding misschien wel de beste optie. Voor een schappelijke prijs ontvang je een uitstekende acces point die zijn tijd vooruit is. Door zijn prachtige vorm en smalle afmetingen is dit apparaat ook nog eens leuk om te zien. De performance en het bereik zijn goed, maar verwacht geen verreikende verbindingen, hiervoor heb je meerdere toegangspunten nodig van TP-Link. Een goede acces point voor een super prijs!